ROŽU IZSTĀDE MUZEJĀ
top of page

ROŽU IZSTĀDE MUZEJĀ

21.07.2023.

Kuldīgas novada muzejā no 29. līdz 30. jūlijam norisināsies rožu izstāde, kas veidota sadarbībā ar stādaudzētavu “Rozītes”.

Ekspozīciju “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā” papildinās krāšņie ziedi un to burvīgā smarža. Izstādē būs iespējams apskatīt gan zināmas un iemīļotas rožu šķirnes, gan iepazīt jaunas, līdz šim vēl neredzētas.

Ar rožkopību Daila un Bruno Trubiņi nodarbojas jau trešajā paaudzē. Pirmsācējs bijis vecaistēvs Pauls Salmiņš – Struteles muižas barona Felika Franka dārznieks. Latvijas brīvvalsts laikā viņš apmācījis daudzus dārzniekus un izveidojis savu stādaudzētavu. Pēckara gados ļoti daudz no ieguldītā darba gājis zudumā, tikai ne mīlestība uz zemi un ziediem.

Ģimenes stādaudzētava “Rozītes” atrodas Tukuma novada Sēmes pagastā. Tajā tiek audzētas un pārbaudītas rozes, no kurām kolekcijai tiek atlasītas tikai veselīgākās, skaistākās un Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotākās šķirnes. Kolekcija katru gadu tiek papildināta ar jaunumiem, kas atrodami Latvijas un Eiropas stādaudzētavās. “Rozītēs” apmeklētāji var aplūkot bagātīgo rožu kolekciju, iegādāties stādus, kā arī nogaršot un iegādāties no rozēm ražotus produktus.

Vairāk informācijas par kolekcijas dārzu “Rozītes” – www.dailasrozes.lv .


Ieeja muzejā un izstādē bezmaksas!

Uz tikšanos muzejā!


bottom of page