Romantiskās Venēcijas noskaņas Kuldīgā
top of page

Romantiskās Venēcijas noskaņas Kuldīgā


1.07.2021.

Kuldīgas novada muzejs aicina apmeklēt gleznu izstādi “Venēcija” un ļauties saulainās Itālijas burvībai Latvijas Venēcijā – Kuldīgā. No 9. jūlija līdz 12. septembrim muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā varēs aplūkot mākslinieces Kristīnes Kvitkas krāšņās gleznas, kas rosinās apmeklētājus mazliet aizsapņoties un baudīt romantiskās Venēcijas un senatnīgās Kuldīgas šarmu.


“Venēcija ir gleznainākā pilsēta, ko esmu iepazinusi. Iespējams, tā ir arī gleznotākā pilsēta pasaulē. Venēcijas šarms slēpjas tās izcilajā arhitektūrā un ūdenī, kurā tā atspoguļojas. Reizēm iespējams novērot pretējo – mirdzošais ūdens, atstarojot saules mežģīnes, spēj izrotāt pat visikdienišķāko mūri. Katrs mēģinājums pastāstīt par Venēcijas īpašo burvību atklājas manu gleznu aprakstos. Tā ir nebeidzamas iedvesmas pilsēta, tādēļ domāju, ka šī izstāde ir tikai sākums maniem Venēcijas noslēpumu meklējumiem,” par savu mīlestību pret Venēciju stāsta K. Kvitka.


“Kuldīgu mēdz dēvēt par Latvijas Venēciju. Un kā gan lai to tā nedēvējam, ja čalojošā Alekšupīte met līkločus gar senatnīgajām ēkām cauri visai pilsētai? Upīti iespējams šķērsot pāri vairākiem tiltiņiem, savukārt šaurās un līkumotās ieliņas ir kā radītas romantiskām un laiskām pastaigām pa šarmanto vecpilsētu. Tāpat kā Venēcija, arī Kuldīga apbur ar savu šarmu, rosina uz brīdi apstāties un baudīt mirkli, tāpēc mākslinieces K. Kvitkas radītās gleznas ir mērojušas tālu ceļu no Itālijas līdz pat Bangertu villai, lai ar savu krāšņumu priecētu ikvienu muzeja apmeklētāju,” atklāj izstādes kuratore Kristīne Āboliņa.


Latviešu māksliniece Kristīne Kvitka dzimusi Rīgā, taču jau vairāk nekā 10 gadu viņa dzīvo Itālijā. 2010. gadā K. Kvitka absolvēja Latvijas Mākslas akadēmiju un ieguva maģistra grādu glezniecībā. Mākslas cienītājiem pa šo laiku bijusi iespēja baudīt K. Kvitkas radītos mākslas darbus gan Latvijā, gan arī ārpus tās. Viņas krāšņās gleznas bijušas apskatāmas gan mākslinieces personālizstādēs, gan arī izstādēs un simpozijos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Itālijā, Beļģijā, Ķīnā un citur.


Lai izstādes apmeklējums būtu drošs un patīkams, Kuldīgas novada muzejs aicina būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus. Muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkas apmeklējums pieejams tikai individuāli vai vienas mājsaimniecības locekļiem, apmeklējuma laikā jālieto sejas maska un jāievēro divu metru distance.


Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā ir bez maksas.

bottom of page