RADOŠĀ NODARBĪBA "PASAKAI PA PĒDĀM"
top of page

RADOŠĀ NODARBĪBA "PASAKAI PA PĒDĀM"

10.02.2023.

10. februārī bērni un jaunieši muzejā tikās ar māksliniecēm Andru Manfeldi un Neonillu Medvedevu un kopā radīja un ilustrēja pasakas.


Radošajā nodarbībā Andra Manfelde pastāstīja par sevi un savu bērnību Kuldīgā, par savas rakstnieces gaitām un pieredzi rakstot. Māksliniece dalījās, ka bērnībā viņa lasījusi ļoti daudz pasaku grāmatu un pratusi iztēloties un saskatīt dažādas iedomu situācijas ikdienā, piemēram, radības laternu apakšā uz ķieģeļu tilta viņai atgādināja pūķus, kuru mutēs nedrīkstēja likt roku, lai tie to nenokostu. Viņa deva padomus, kā izvēlēties galveno varoni un stāstu ko pastāstīt. Bērniem un jauniešiem nodarbības ietvaros bija iespēja aprakstīt sevis izvēlētu galveno tēlu un izveidot mazu stāstu par to.


Māksliniece Neonilla Medvedeva bērniem pastāstīja, kas ir klusā daba, ainava un portrets un kā tos atšķirt. Tad kopīgi ar mākslinieces palīdzību jaunieši izmēģināja savu roku portreta zīmēšanā. Nodarbības noslēgumā veiksmīgākā portreta īpašniecei Neonilla uzdāvināja Andras Manfeldes rakstīto un Neonillas Medvedevas ilustrēto grāmatu “Uzzīmē baltu lietu”.

bottom of page