RADOŠĀ NODARBĪBA "PASAKAI PA PĒDĀM"
top of page

RADOŠĀ NODARBĪBA "PASAKAI PA PĒDĀM"

10.02.2023.

Kuldīgas novada muzejs aicina bērnus un jauniešus iejusties rakstnieka un ilustratora lomā – kopā ar rakstnieci Andru Manfeldi radīt savu labāko pasaku pasaulē un ar mākslinieci Neonillu Medvedevu ilustrēt to!


“Bērnībā es izlasīju visas man iespējamās pasakas, turklāt vairākas reizes. Varbūt tāpēc, pieaugot, man pasakas it kā pašas no sevis nāca prātā, lai gan nevis no „zila gaisa”, bet... Reizēm no trakoti skaistas snigšanas, citreiz no kaijas, kas brēc kā kaķis... Vai arī spocīgām mājām, kas izskatās kā teātra dekorācijas... Tā notika Kuldīgā un es uzrakstīju pasaku „Ceriņslotas zīmējumi”. Savukārt Karostā, pamanot uz ietvēm dažādus pēdu nospiedumus (gan lielu zābaku, gan mazu pēdu, gan kaķu ķepiņu...), es skaidri zināju – šeit gājis Betona Cilvēks! Tomēr ceļš līdz pasakai nav viegls. Kopā ar bērniem spriedīsim, kā neapmaldīties “pasakai pa pēdām”, kas jāņem vērā, lai pasaka būtu interesanta, saprotama, noslēpumaina… Ko iesākt, ja nekas nenāk prātā! Varbūt pasakas ar mums spēlē paslēpes? Kā atrast pasaku pavedienus pilsētā… Ko darīt, ja galvenajam varonim nav vārda? Un ja nu pasaka rakstās pārāk lēni… Varbūt vajag vingrot? Vai tieši otrādi… Pagulēt ar pasaku grāmatu zem spilvena? Kopīgiem spēkiem uzrakstīsim labāko pasaku pasaulē! Protams, katrs savējo. ” – A. Manfelde


Radošā nodarbība notiks piektdien, 10. februārī, no plkst. 14.00 – 16.40.


Dalība nodarbībā bez maksas ar iepriekšēju pieteikšanos, zvanot pa tālr. 25435318 vai rakstot uz e-pasta adresi laura.vilerte@kuldiga.lv .


Vietu skaits ierobežots!

bottom of page