Izstāde "Gleznotājas"
top of page

Izstāde "Gleznotājas"


02.07.2020.

No 17. jūlija līdz 20. septembrim Kuldīgas novada muzejs aicina apmeklēt gleznu izstādi “Gleznotājas”. Tajā vienkopus varēs aplūkot mākslinieces Helēnas Heinrihsones un viņas audzēkņu – Jolantas Ozollapas, Anitas Biedriņas, Anitas Putniņas, Ilzes Putniņas, Ingutas Bīriņas, Ilzes Stīveres, Kristīnes Straumes, Nikas un Tatjanas Poļakas – mākslas darbus.


Mākslinieču kopas vadītāja H.Heinrihsone stāsta: “Izstāde Kuldīgas novada muzejā ir mūsu nelielās gleznotāju kopas darbības gada atskaites punkts. Tie ir svētki, kuros varam ieraudzīt sevi no malas, ārpus darbnīcas sienām un izvērtēt sasniegto, lai izvirzītu jaunus mērķus. Septembrī uzsākot darbu, iztēlojāmies Kuldīgu vasarā, domājām par brīnišķīgajiem cilvēkiem muzejā un skatītājiem, kurus nevēlamies pievilt.”


Sadarbību ar mākslinieču grupu muzejs uzsāka 2015. gada vasarā, kad kopīgi tika izveidota pirmā izstāde. Jau sesto reizi mākslinieces satiekas muzejā. Apgūstot glezniecību pie vienas no spožākajām Latvijas māksliniecēm, katrai gleznotājai ir izveidojies savs rokraksts, un katrs no tiem ar savu krāšņumu izcelsies arī šajā kopizstādē, kurā daudzveidīgie mākslas darbi būs aplūkojami vienkopus.


H.Heinrihsone absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Savu profesionalitāti un spēju eksperimentēt māksliniece atklāj ne tikai eļļas gleznās, bet arī akvareļos, litogrāfijā, porcelāna apgleznošanā un animācijā. Mākslas cienītājiem ir iespēja regulāri baudīt H.Heinrihsones radītos mākslas darbus gan Latvijā, gan ārpus tās. Viņas darbi atrodas publiskās kolekcijās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Ludviga muzejā Ķelnē, Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā ASV, Latvijas Bankas mākslas kolekcijā un “Swedbank” mūsdienu mākslas kolekcijā.


Ieeja muzejā un izstādē bez maksas.

bottom of page