MUZEJU NAKTS KULDĪGĀ
top of page

MUZEJU NAKTS KULDĪGĀ

13.05.2023.


13. maijā norisināsies starptautiskā akcija “Muzeju nakts”. Akcijas ietvaros muzeji vērs durvis neierastā laikā, vakara stundās pēc darba laika beigām. Kuldīgas novada muzejs gaidīs apmeklētājus Pils ielā 5 no 19.00 līdz 24.00. Interesentiem būs iespēja apmeklēt muzeju, baudīt īpašu noskaņu un atmosfēru, iepazīt apgaismošanas ierīču attīstību no skalu uguns līdz mūsdienu dizaina lampām, kā arī iesaistīties dažādās aktivitātēs.


Muzeja teritorijā apmeklētāji būs aicināti baudīt dažādu gaismas objektu radīto noskaņu un grupas OFFSET džeza melodijas. Pasākuma laikā būs iespēja piedalīties Kuldīgas skautu uguns iegūšanas darbnīcā, tvert FireSpirit gaismas un uguns šova aizraujošos mirkļus, kā arī nofotografēties romantiskajā foto stūrī. 21.30 interesenti aicināti uz vēsturiskiem faktiem piepildītu ekskursiju pa Kuldīgas vecpilsētu kopā ar Ingrīdu Poli. Tikšanās pie muzeja vārtiem.


Vēsturiskajā Bangertu villā apmeklētāji varēs piedalīties Sveču radošajā darbnīcā – vērot sendienu tradīcijās ieturētu sveču liešanas procesu un veidot vaska sveces, iepazīties ar pamatekspozīcijām un trīs izstādēm – muzeja krājuma priekšmetu izstādi “Lai top gaisma!”, Martas Safonovas gleznu izstādi “Mirklis dabā” un zivju grafikas izstādi “Vai tev jūra līdz ceļiem?”. Ekspozīcijas “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gs. sākumā” ziemas dārzā būs iespēja vērot ēnu spēles, savukārt ekspozīcija “Kuldīga pirms mums” būs papildināta ar noslēpumiem un tumsā izpētāmiem elementiem.


Ieeja bez maksas.

bottom of page