Muzejs joprojām atvērts apmeklētājiem
top of page

Muzejs joprojām atvērts apmeklētājiem


02.12.2020.

Lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijā, 1. decembrī valdība nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju valstī līdz 2021. gada 11. janvārim. Kuldīgas novada muzejs joprojām ir atvērts apmeklētājiem, ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Muzeju atļauts apmeklēt tikai individuāli vai vienai mājsaimniecībai. Apmeklējuma laikā obligāti jālieto sejas maska vai sejas vairogs, izņemot bērnus vecumā līdz 7 gadiem un tos cilvēkus, kuri acīmredzamu funkcionālu traucējumu dēļ maskas nevar lietot.


Katrā muzeja ekspozīcijā un izstādē vienlaicīgi atļauts atrasties tikai vienam apmeklētājam vai mājsaimniecībai. Lai novērstu drūzmēšanos un starp apmeklētājiem tiktu ievērota 2 metru distance, muzejā tiek organizēta vienvirziena plūsma, tāpēc aicinām ievērot muzeja personāla norādījumus un sekot telpās izvietotajām norādēm. Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, maksimālais cilvēku skaits ēkā ir 8. Muzeja apmeklējumu lūgums pieteikt iepriekš pa tālr. 22015462.


Ņemot vērā šībrīža situāciju valstī, Kuldīgas novada muzejā līdz 11. janvārim nenotiek ekskursijas, pasākumi un muzejpedagoģijas nodarbības, kā arī nav pieejami īpašie piedāvājumi – programma jaunlaulātajiem, dzimšanas dienas piedāvājums un cita veida svinības muzejā. Kuldīgas novada muzeja speciālisti, izņemot Apmeklētāju centru, lielākoties darbu veic attālināti un apmeklētājus klātienē neuzņem. Nepieciešamības gadījumā ar speciālistiem lūdzam sazināties attālināti: https://www.kuldigasmuzejs.lv/kontakti.


Kuldīgas novada muzejs aicina sabiedrību būt atbildīgiem un ievērot piesardzības pasākumus, kā arī lūdz atlikt muzeja apmeklējumu cilvēkiem, kuriem ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija.


Muzejā šobrīd apskatāma pamatekspozīcija “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā” un “Kuldīga pirms mums”. Līdz 31. janvārim aplūkojama laikmetīgās mākslas izstāde bērniem “Tagadmāksla”, savukārt līdz 25. aprīlim par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai muzejā apskatāma izstāde “Dvēseļu putenis”.


Ieeja muzejā un izstādēs bez maksas.



bottom of page