“MAZĀS MUIŽAS” CEĻOJOŠĀ IZSTĀDE “GALANTIE SILUETI”
top of page

“MAZĀS MUIŽAS” CEĻOJOŠĀ IZSTĀDE “GALANTIE SILUETI”

16.11.2023.

Kuldīgas novada muzejs ielūdz uz “Mazās muižas” ceļojošo izstādi “Galantie silueti”. Izstāde aicina apmeklētājus doties valdzinošā ceļojumā laikā un ieskatīties nelielā, vēsturiski akurāti atdarinātu tērpu kolekcijas fragmentā. Prezentētie tērpi spilgti ilustrē modes dinamisko dabu, kas vien pāris dekāžu laikā pārveidojas no maksimāli kupla rokoko laikmeta silueta līdz absolūti minimālistiskam neoklasicismam.


Izstādē apskatāmi 18. gs. franču rokoko stila dāmu un kungu tērpu komplekti, angļu silueta dāmu tērpi un gadsimta izskaņas neoklasicisma modes paraugi, kā arī “Mazās muižas” kolekcijas jaunākais papildinājums – Hercogienes Dorotejas ampīra stila tērps “Tulpe”.


Izstādes atklāšanas dienā norisināsies biedrības "Vēsturisko rekonstrukciju studija Rokoko" dalībnieku vadīta teatralizēta lekcija "Galantie silueti". Stāstījums būs par 18. un 19. gs. modes niansēm un dinamisko attīstību. To papildinās vēsturisko tērpu demonstrācija ar dejas elementiem.


Izstādes atklāšana Kuldīgas novada muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā, Pils ielā 5, trešajā stāvā 24. novembrī 16.00.

Izstādi varēs apskatīt līdz 18. februārim.


Izstādes atklāšanas pasākums bez maksas.

Darba laiks: piektdienās, sestdienās, svētdienās no plkst. 10.00–18.00.

Ieejas maksa:

Pieaugušajam 4.00 EUR*

Skolēniem un studentiem 2.00 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un bērni līdz 18 gadu vecumam) 10.00 EUR

*Bērniem līdz 7 gadiem, novada izglītības iestāžu audzēkņiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti, ģimenēm ar Goda ģimenes karti, bāreņiem un represētajām personām netiek piemērota ieejas maksa.

bottom of page