MĀKSLINIECES ANTRAS MEIKES PERSONĀLIZSTĀDE “MANAS PILSĒTAS KRĀSAS”
top of page

MĀKSLINIECES ANTRAS MEIKES PERSONĀLIZSTĀDE “MANAS PILSĒTAS KRĀSAS”

10.06.2022.

Kuldīgas novada muzejs aicina apmeklēt gleznu izstādi “Manas pilsētas krāsas” un ļauties Kuldīgas krāsu burvībai. No 17. jūnija līdz 21. augustam muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā varēs aplūkot mākslinieces Antras Meikes krāšņās gleznas, kas rosinās apmeklētājus vērīgāk ielūkoties Kuldīgas vecpilsētas arhitektūras niansēs un atklāt sev jaunu skatu punktu uz pilsētu, kura nevienu neatstāj vienaldzīgu.


“Kuldīga ir pilsēta, kura ar savu daudzveidību piesaista ikvienu. Arī man Kuldīga ir devusi iespēju izpausties glezniecībā, ļaujoties tās toņu pārpilnības aicinājumam. Tādēļ vēlējos šo, iespējams, skaistāko mazpilsētu parādīt caur savu krāsu prizmu,” par savu izstādi stāsta māksliniece.


Filigrāni precīzie akrila otas gleznojumi paver brīnišķīgi kolorītus Kuldīgas pilsētas arhitektūras nianšu atainojumus. Košajās pasteļkrāsās iemirdzas Kuldīgas jumti un pagalmi. Rotaļīgi vieglie gleznojumi rada dinamiskas un vienlaikus sapņaini romantiskas pilsētas iespaidu. Rakursi un krāsu daudzveidība pārsteigs pierasto Latvijas ainavu un brūni pelēkās krāsu paletes cienītājus. Izstādē dzirksteļo tirkīzzilā, oranžā, melnā, kā arī rozā krāsa. Kuldīga apbur ikvienu, rosinot uz mirkli apstāties un baudīt šarmanto vecpilsētu, tāpēc mākslinieces radītās gleznas ir īpaši košas, lai ar savu krāšņumu priecētu ikvienu izstādes apmeklētāju.


Latviešu māksliniece Antra Meike dzimusi Rīgā, taču jau daudzus gadus par savām mājām sauc Kuldīgu. 2016. gadā A. Meike absolvēja Latvijas Mākslas akadēmiju un ieguva bakalaura grādu vides dizainā. Antra Meike ir dizainere, uzņēmēja un Kuldīgas novada muzeja māksliniece, kura ikdienā lielākoties strādā digitālā formātā, toties šajā izstādē ir apskatāmi autores radītie darbi glezniecības tehnikā.


Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā ir bez maksas.

bottom of page