LAURAS VILERTES FOTOIZSTĀDE “KLUSUMS”
top of page

LAURAS VILERTES FOTOIZSTĀDE “KLUSUMS”

01.03.2024.


Kuldīgas novada muzejs ielūdz uz Lauras Vilertes fotoizstādi “Klusums”. Izstādē būs iespēja apskatīt lielformāta fotogrāfijas, uzzināt, kas ir camera obscura un kā darbojas fotokameras, kā arī novērot camera obscura fenomenu telpas izmēra kamerā.

 

Izstādē apskatāmas fotomākslinieces Lauras Vilertes darbi ar Kuldīgas un Liepājas ainavām telpās, kurās izveidota camera obscura. Fotogrāfiju autore skaidro: “Klusums ir mirklis fotografēšanas procesā starp diviem klikšķiem. Kameras acs atveras, klusums, acs aizveras. Dažkārt klusums bija 30 minūšu ilgs un nebija ne mazākās nojausmas, vai attēls ir izdevies, līdz filmas attīstīšanai.”


“Camera obscura” latīņu valodā nozīmē “tumša telpa” vai “tumša kamera”, kas precīzi raksturo tās pamatkonstrukciju, kas ir salīdzinoši vienkārša – gaisma virzās caur nelielu caurumu tumšā kastē vai telpā un projicē apgrieztu ārējās pasaules attēlu uz plakanas virsmas telpā.

 

Izstādes atklāšana 1. martā plkst. 15.00 Kuldīgas novada muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā, Pils ielā 5, trešajā stāvā.


Izstādi varēs apskatīt līdz 28. aprīlim.

 

 

Izstādes atklāšanas pasākums bez maksas.

Darba laiks: piektdienās, sestdienās, svētdienās no plkst. 10.00–18.00.

Ieejas maksa:

Pieaugušajam 4.00 EUR*

Skolēniem un studentiem 2.00 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un bērni līdz 18 gadu vecumam) 10.00 EUR

 *Bērniem līdz 7 gadiem, novada izglītības iestāžu audzēkņiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti, ģimenēm ar Goda ģimenes karti, bāreņiem un represētajām personām netiek piemērota ieejas maksa.

bottom of page