Muzejs atvērts apmeklētājiem
top of page

Muzejs atvērts apmeklētājiem


13.05.2020.

Jau šo piektdien, 15. maijā, Kuldīgas novada muzejs atsāks uzņemt apmeklētājus Bangertu villā, Pils ielā 5. Ņemot vērā valstī noteiktos drošības pasākumus, muzeja apmeklētājiem būs jāievēro higiēnas prasības un sociālā distancēšanās.


Maijā Bangertu villa būs atvērta piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00, pārējās dienās muzejs būs apmeklētājiem slēgts. Lai ievērotu sociālo distancēšanos, Apmeklētāju centra darbinieces kontrolēs apmeklētāju plūsmu.


Muzeja vadītājs Eduards Dambergs aicina apmeklētājus būt saprotošiem un muzeja apmeklējuma laikā ievērot drošības instrukcijas: “Šobrīd darām visu, lai mūsu viesi un darbinieki varētu justies droši. Izpildot noteiktās prasības, esam pielāgojuši telpas, lai varētu organizēt apmeklētāju plūsmu. Muzejā būs pieejami visi nepieciešamie higiēnas līdzekļi un informācija, kas aicinās ievērot drošības noteikumus. Esam nodrošinājuši darbiniekus ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Šī ir jauna pieredze gan mums, gan arī mūsu apmeklētājiem, tādēļ aicinām būt iecietīgiem un ņemt vērā muzeja speciālistu norādījumus, lai muzeja apmeklējums būtu drošs un patīkams.”


Muzejā iespējams apskatīt pamatekspozīciju “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā” un “Kuldīga pirms mums”, kā arī izstādes “Iedvesmojošā Kuldīga 19.–21. gadsimta gleznās un grafikā” un “Drukātais vārds: Kuldīgas preses vēsture”.


Verot durvis apmeklētājiem, Kuldīgas novada muzejs piedalās kopējā muzeju informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad. Apmeklētāju ērtībai muzejā būs izvietoti spilgti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām un aicina apmeklētājus rūpēties par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā. Kampaņu organizē Latvijas Muzeju biedrības biedri.


Ieeja muzejā un izstādēs bez maksas.


bottom of page