KULDĪGAS FOTOKLUBA “DIVAS UPES” IZSTĀDE “3M”
top of page

KULDĪGAS FOTOKLUBA “DIVAS UPES” IZSTĀDE “3M”

13.05.2022.

Kuldīgas novada muzejā no 14. maija apskatāma izstāde “3M”. Izstādē var aplūkot Kuldīgas fotokluba “Divas upes” dalībnieku fotogrāfijas, kurās ir iemūžinātas dažādas ainas par mieru, mīlestību un mājām.


3M: miers, mīlestība, mājas ir stāsts par mūsu pamatvērtībām. Izstāde caur fotogrāfijām aicina apmeklētājus paraudzīties uz vērtībām, kas ir mums visapkārt, piedzīvojot ikdienas mazos un lielos notikumus. Fotogrāfijās ir iemūžinātas dažādas ainas, kas uzrunā ikvienu, liek apstāties, vērot un izzināt stāstus, kas tajās atspoguļoti.


Kuldīgas fotoklubs “Divas upes” tika dibināts 2013. gadā ar mērķi apvienot gan pieredzes bagātus fotogrāfus, gan fotomīļus - iesācējus, lai kopīgi radoši darbotos fotogrāfijas žanrā.


Nosaukums “Divas upes” simbolizē Kuldīgu, kas veidojusies starp Ventas upi un Alekšupīti.


“Divas upes” šobrīd ir viens no aktīvākajiem fotoklubiem Latvijā un Kurzemē, kas uztur dzīvas profesionālās un amatieru fotogrāfijas tradīcijas. Ik gadu klubs rīko izstādes un divus fotoplenērus, no kuriem viens tradicionāli notiek kādā no Kuldīgas novada pagastiem, dokumentējot kultūrvēsturiskās vērtības un pagastu iedzīvotājus.


Šobrīd Kuldīgas fotoklubā “Divas upes” aktīvi darbojas vairāk kā 25 fotogrāfi un to vada pieredzējušais fotogrāfs Artis Gustovskis.



Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā ir bez maksas.

bottom of page