KĀ TUR ĪSTI BIJA? MĀKSLINIEKS INDRIĶIS ZEBERIŅŠ
top of page

KĀ TUR ĪSTI BIJA? MĀKSLINIEKS INDRIĶIS ZEBERIŅŠ

04.11.2022.

4. novembrī plkst. 14.00 ikviens interesents aicināts uz sarunu pēcpusdienu muzejā ar lektori un mākslas zinātnieci Ingrīdu Burāni! Pasākumu ciklā “Kā tur īsti bija?” būs iespēja uzzināt par mākslinieka Indriķa Zeberiņa devumu latviešu kultūrā.


Indriķis Zeberiņš ir devis nenovērtējamu ieguldījumu latviešu mākslā, bet sevišķi grāmatu grafikas attīstībā, kur attēloja zemnieku dzīvi, pievēršot uzmanību dažādām detaļām. Šī tēma atspoguļojās arī viņa gleznās. Bieži viņa darbiem bija satīrisks raksturs.


Mākslinieks Indriķis Zeberiņš dzimis pirms 140 gadiem Snēpeles pagasta “Sprincsaldeniekos”. Snēpele bija vieta, no kuras mazais Indriķis sāka iepazīt pasauli. Augot ciešā saskarē ar dabu, ejot ganos un vakaros klausoties mātes dziedātās dziesmās, sāka veidoties sapratne par vērtībām, kas vēlāk spilgti atspoguļojās mākslinieka darbos. Indriķis Zeberiņš pieredzēja postu, ko zemei un tautai atnesa divi pasaules kari. Tas stiprināja viņa pārliecību dzīvot ar īstu latviskuma garu.


"Kā tur īsti bija?” ir pasākumu cikls par atsevišķu vietu un notikumu vēsturi Kuldīgā un novadā. Turpinot vēsturiskos piedzīvojumu stāstus, pētnieki un vēstures interesenti tiek aicināti uz atmiņu pēcpusdienām, lai pie tējas tases klausītos, stāstītu un atcerētos.


Ieeja pasākumā bez maksas.

Uz tikšanos muzejā!

bottom of page