KĀ TUR ĪSTI BIJA…? PAR KULDĪGAS MĀKSLAS SKOLU
top of page

KĀ TUR ĪSTI BIJA…? PAR KULDĪGAS MĀKSLAS SKOLU

03.03.2023.

3. martā plkst. 15.00 bijušie, esošie audzēkņi, skolotāji, kuri strādā skolā vai kuri reiz bijuši saistīti ar Kuldīgas mākslas skolu un ikviens interesents aicināts uz sarunu pēcpusdienu muzejā “Kā tur īsti bija…? Par Kuldīgas mākslas skolu”. Atcerēsimies un dalīsimies stāstos!


“Šī gada septembrī Kuldīgā atvērs bērnu mākslas skolu. Vajadzība pēc šādas skolas ir nobriedusi sen.” Tā par jaunās skolas atvēršanu 1978. gada 25. maijā rakstīja laikrakstā “Padomju Dzimtene”.


Septembrī apritēs 45 gadi, kopš Kuldīgā, Pētera (toreiz Dzeržinska) ielā 5 durvis vēra skola, kur bērniem sāka mācīt mākslas pamatus, lai viņi harmoniski varētu turpināt savu māksliniecisko izaugsmi vidējās un augstākajās mākslas skolās, attīstīt estētiskās jūtas un saprast skaisto. Par pirmo direktoru kļuva mākslinieks Valdis Līcītis. Gadu gaitā par pasniedzējiem strādājuši daudz pedagogu un pazīstamu mākslinieku. Skolu absolvējuši daudz kuldīdznieku un apkaimes jauniešu. 1989. gadā, izmantojot Kuldīgas mākslas skolas bāzi, durvis vēra Mākslas un humanitāro zinību skola.


"Kā tur īsti bija?” ir pasākumu cikls par atsevišķu vietu un notikumu vēsturi Kuldīgā un novadā. Turpinot vēsturiskos piedzīvojumu stāstus, pētnieki un vēstures interesenti tiek aicināti uz atmiņu pēcpusdienām, lai pie tējas tases klausītos, stāstītu un atcerētos.


Ieeja pasākumā bez maksas.


Foto: Kuldīgas mākslas skolas nodarbība ar direktoru Valdi Līcīti ap 1980. gadu.

bottom of page