Jolantu Mediņu pieminot
top of page

Jolantu Mediņu pieminot


25.05.2020.

Šajā skaistajā ābeļu ziedēšanas laikā mūžībā devusies ilggadējā Kuldīgas novada muzeja darbiniece un rokdarbu kopas “Čaupe” dibinātāja un vadītāja Jolanta Mediņa (11.08.1968. – 23.05.2020.).


Muzejā viņa sāka strādāt 1990. gada 6. augustā. Jolanta bija entuziastiska novada vēstures izzinātāja, kura pētīja kultūras, izglītības un zinātnes vēsturi, apzinot nozīmīgas personības. Viņa piedalījās un izstrādāja novada vēstures mācību programmu skolām.


Jolanta paliks atmiņā kā ļoti erudīts un zināšanām bagāts cilvēks, kurš vienmēr dalījās ar tām. Saskarsmē viņa bija tieša, pastāvēja par savu viedokli, bet bija arī ļoti sirsnīga, humora pilna un spēja ieinteresēt par dažādām tēmām. Atbildīga un uzņēmīga, cilvēcīga un izpalīdzīga, līdzjūtīga un atsaucīga. Viņa prata sajust citu pārdzīvojumus, iedziļināties tajos un būt atbalsta plecs. Nekad neaizmirsa iepriecināt kolēģus jubilejās un svētku reizēs. Prata radīt svētkus citiem. Visu, ko darīja, viņa spēja izdarīt lieliski. Kuldīdznieki un viesi noteikti ir nogaršojuši viņas vārīto zivju zupu palu šovā “Lido zivis Kuldīgā”, priecājušies par krāsainajiem adījumiem un viņas veidotajām izstādēm. Viņa mīlēja dzīvi.


Ar savu harismu Jolanta spēja sapulcināt sev apkārt domubiedrus. Nevienam pat nelikās, ka pēc dažām adīšanas nodarbībām būs tik liela interese un izveidosies rokdarbu kopa “Čaupe”, kura darbojas jau deviņus gadus, piedaloties gan vietējos, gan Latvijas un starptautiska mēroga pasākumos. Savas rokdarbnieces prasmes viņa nodeva no paaudzes paaudzē.


Jolantas lielākā vērtība bija ģimene. Par to viņa bija gatava atdot visu. Ticam, ka Jolantas nodotās zināšanas, prasmes un darbaprieks turpinās dzīvot viņas ģimenes locekļos, skolēnos, kolēģos un visos, kam bijusi svētība pazīt šo sirdsgudro cilvēku.

bottom of page