IZZINI KULDĪGAS VĒSTURI TIEŠSAISTĒ
top of page

IZZINI KULDĪGAS VĒSTURI TIEŠSAISTĒ

30.05.2022.

Kuldīgas vēsture ir sena un bagāta interesantiem notikumiem. Tādēļ piedāvājam līdz šim nebijušu iespēju vienkopus uzzināt galveno par Kuldīgas vēstures notikumiem no pirmo cilvēku ienākšanas Kurzemes teritorijā līdz mūsdienām. Aicinām ielūkoties Kuldīgas vēstures aprakstā tiešsaistē – mūsu mājaslapā https://www.kuldigasmuzejs.lv/kuldigas-vesture.


Vēstures aprakstā ir atspoguļoti galvenie Kuldīgas vēsturiskās attīstības posmi: laiks pirms pilsētas rašanās, viduslaiki, hercogu laiks, Krievijas impērijas laiks, Kuldīga Pirmā pasaules kara laikā, Latvijas Republikas pilsēta, Kuldīga Otrā pasaules kara laikā, Padomju Kuldīga un laiks pēc Latvijas Republikas atjaunošanas. Katrā tematiskajā sadaļā ir sniegts vispārīgs laikmeta raksturojums un sīkāk raksturotas būtiskākās norises Kuldīgā šajā laikā. Papildus tekstuālajai informācijai par katru laika posmu piedāvājam arī ilustrācijas, galvenokārt fotoattēlus un priekšmetus no muzeja krājuma. Informācijas apkopojumu sagatavojusi Kuldīgas novada muzeja pētniece PhD Kristīne Beķere.


Kuldīgas vēstures aprakstā ikviens atradīs ko interesantu un vēl līdz šim nezināmu. Tas būs saistošs ikvienam, kurš vēlas uzzināt ko vairāk par vēsturiskajiem notikumiem, kas izveidojuši Kuldīgu tādu, kāda tā ir šodien. Tāpat informācija noderēs arī skolēniem, kuri vēlēsies izpētīt kādu atsevišķu pilsētas vēstures lappusi.


Sagatavojot šo vēstures aprakstu, esam vēlējušies iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus un ārvalstu tūristus ar Latvijas, Kurzemes un Kuldīgas pilsētas un novada vēsturi. Ceram arī, ka tas palīdzēs Kuldīgas novada iedzīvotājiem labāk izprast svarīgākos vēsturiskos notikumus Latvijā un Kuldīgā, kā arī rosinās uzzināt vēl vairāk par mūsu valsts un novada vēsturi.


bottom of page