IZSTĀDE "VAI TEV JŪRA LĪDZ CEĻIEM?"
top of page

IZSTĀDE "VAI TEV JŪRA LĪDZ CEĻIEM?"

14.04.2023.


No 14. aprīļa līdz 11. jūnijam Kuldīgas novada muzejs aicina uz grafikas izstādi “Vai tev jūra līdz ceļiem?”. Liepājas Universitātes studentu veidotas zivju grafikas izstāde radīta, lai cilvēki aizdomātos par savu “eko” pēdu dabā, kā arī labāk izprastu pasauli, kurā dzīvojam, novērtējot Baltijas jūru, kā dārgumu, kas ieskauj mūsu zemi.


Kuldīgas novada muzejam blakus plūstošā Venta ir viena no tām upēm, kas ietek Baltijas jūrā un ietekmē ūdens kvalitāti.Kā arī viens no pilsētas atpazīstamākajiem pavasara fenomeniem, ko iespējams novērot Ventas rumbā, ir lidojošās zivis – vimbas, tās galvenokārt uzturas jūrā un upē dodas pret straumi nārstot. Tādēļ, kad domājam par vidi un tās piesārņojumu, ir jāatceras, ka viss dabā ir saistīts.


Izstādē būs iespēja uzzināt par darbu izveidošanas tehniku “Gyotaku”, kas ir japāņu tradicionālā zivju atspiedumu grafikas māksla.


Darbi tapuši sadarbībā ar pasniedzēju no Lietuvas Petras Saulėnas.

Mākslinieki:

1. Aelita Plivča

2. Agnese Damberga

3. Agneta Lundberga

4. Alise Opmane

5. Anastasija Slavinska

6. Anastasina Surovceva

7. Anete Granta

8. Anna Anastasija Šarova

9. Artūrs Virbickis

10. Elīna Reinberga

11. Endija Ķervija

12. Jānis Skaris

13. Jeļizaveta Borodina

14. Laura Vilerte

15. Marija Gančina

16. Reinis Lansmanis


Šī izstāde ir tapusi sadarbībā ar Liepājas pašvaldību un Liepājas Universitāti, kā viens no soļiem ceļā uz “Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027” projekta virzības posmiem. Šajā projektā kopā piedalās – Liepājas valstspilsēta, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novadi.


Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā ir bez maksas.

bottom of page