IZSTĀDE "MIRKLIS DABĀ"
top of page

IZSTĀDE "MIRKLIS DABĀ"

21.04.2023.


No 21. aprīļa Kuldīgas novada muzejā otrā stāva ekspozīciju “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gs. sākumā” papildinās kuldīdznieces Martas Safonovas neliela formāta gleznas ar dabas ainavām.


“Daba mani aizrauj, tā apbur ar savu daudzveidību un krāsām. Tāpat kā man patīk būt dabā, es mīlu to gleznot. Manās gleznās daba tiek attēlota kā pasaku ainiņas, kurās var sajust siltumu un mieru. Vietu, kur mežs satiekas ar ūdeni," tā māksliniece Marta Safonova raksturo gleznu izstādi “Mirklis dabā”, kas apskatāma Kuldīgas novada muzeja ekspozīcijā “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gs. sākumā”.


Marta Safonova nāk no radošas ģimenes. Ar vīru Gundaru Safonovu guvuši atpazīstamību sabiedrībā ar zīmolu “Marta&Zveja”, kurā rada apgleznotus koka interjera priekšmetus, drēbju pakarināmos zivs veidolā, pulksteņus un citus dizaina elementus. 2023. gada sākumā ar vīru ieguva “Gada amatnieku balvu”.


Martas gleznas ir harmoniskas un rada miera sajūtu, tās lieliski papildina muzeja dzīvokļa ekspozīciju, ievedot nedaudz dabas arī iekštelpās.


Izstāde apskatāma no 2023. gada 21. aprīļa līdz 11. augustam.

bottom of page