INFORMATĪVAIS SEMINĀRS LATVIJAS NEATKARĪBAS KARŠ KURZEMĒ UN KULDĪGĀ
top of page

INFORMATĪVAIS SEMINĀRS LATVIJAS NEATKARĪBAS KARŠ KURZEMĒ UN KULDĪGĀ

02.11.2023.

2023. gada 10. novembrī plkst. 14.00 Kuldīgas Mākslas namā (1905. gada ielā 6) Kuldīgas novada muzejs aicina klausītājus piedalīties Neatkarības karam veltītā seminārā un uzzināt vairāk par to, kā notika jaundibinātās Latvijas valsts militāra aizstāvēšana un kā karā bija iesaistīta Kuldīga un kuldīdznieki.


Seminārā Kuldīgas novada muzeja pētniece Kristīne Beķere piedāvās ieskatu Neatkarības kara galvenajās norisēs. Par mazāk zināmiem vai gadu gaitā piemirstiem notikumiem, kas kara laikā norisinājušies Kurzemē, stāstīs Latvijas Universitātes profesors Ēriks Jēkabsons. Savukārt Kuldīgas novada muzeja pētnieks Pēteris Pabērzs tuvāk iepazīstinās ar mūsu novadniekiem, kuri par īpašiem nopelniem saņēmuši Lāčplēša Kara ordeni.


Latvijas vēsturē ir notikumi, kuri ir īpaši izteikti ietekmējuši vēstures gaitu un to, kā mēs dzīvojam šodien. Viens no tiem neapšaubāmi ir Latvijas Neatkarības karš. Gandrīz divu gadu garumā – no Latvijas Republikas proklamēšanas 1918. gada 18. novembrī līdz miera līgumam ar Padomju Krieviju 1920. gada 11. augustā – sīvās cīņās tika izcīnīta Latvijas neatkarība.


Ieeja pasākumā bez maksas, ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz e-pasta adresi sintija.tovstulaka@kuldiga.lv vai zvanot pa tālr. 25484276.

bottom of page