ILONAS JAHIMOVIČAS VĒSTURISKO SPOGUĻU KOLEKCIJAS IZSTĀDE “OTRĀ PUSĒ”
top of page

ILONAS JAHIMOVIČAS VĒSTURISKO SPOGUĻU KOLEKCIJAS IZSTĀDE “OTRĀ PUSĒ”

20.01.2024.



Kuldīgas novada muzejs aicina apskatīt vēsturisko spogulīšu izstādi un uzzināt dažādus interesantus faktus par spoguļiem un sieviešu skaistumu 19. gadsimta beigās.


Izstāde ļaus ieskatīties laikā, kad ikkatrai dāmai līdzi bija spogulītis. Tas bija ne tikai praktisks, bet arī simbolizēja turīgas sievietes dzīvesveidu un sociālo statusu. Izstādē aplūkojami vēsturiski miniatūrie spoguļi, kā arī porcelāna figūriņas, pastkartes, žurnāli, litogrāfijas un grafikas ar dāmas un spoguļa atveidiem. Šie priekšmeti izgatavoti un lietoti laikā no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta vidum. Spogulīši dod iespēju ieskatīties pagātnes modes tendencēs, tie ir izdaiļoti ar dažādiem izšuvumiem, mikromozaīku, kaltētiem tauriņiem, pērlēm, apgleznojumiem un citiem rotājumiem.


Spogulīšu kolekcijas veidotāja, kolekcionāre un radiožurnāliste Ilona Jahimoviča jau 20 gadus ik darbadienu dzirdama Latvijas Radio 4 ēterā. Viņa ir Vecāķu biedrības priekšsēdētāja un divu grāmatu līdzautore. Izstādē apskatāmā vēsturisko miniatūro spogulīšu kolekcija tapusi aptuveni 30 gadu garumā. Tā joprojām tiek pastāvīgi papildināta ar priekšmetiem no Eiropas un Latvijas tirgiem, kā arī no starptautiskām un vietēja mēroga izsolēm.

 

Izstādes atklāšana Kuldīgas novada muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā, Pils ielā 5, pirmajā stāvā 20. janvārī 14.00.

Izstādi varēs apskatīt līdz 26. maijam

 

Izstādes atklāšanas pasākums bez maksas.


Darba laiks: piektdienās, sestdienās, svētdienās no plkst. 10.00–18.00.

Ieejas maksa:

Pieaugušajam 4.00 EUR*

Skolēniem un studentiem 2.00 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un bērni līdz 18 gadu vecumam) 10.00 EUR

bottom of page