Iedvesmojošā Kuldīga gleznās un grafikā
top of page

Iedvesmojošā Kuldīga gleznās un grafikā



25.02.2020.

No 6. marta līdz 12. jūlijam Kuldīgas novada muzejā būs apskatāma izstāde “Iedvesmojošā Kuldīga 19.–21. gadsimta gleznās un grafikā”. Tajā varēs iepazīt daļu Kuldīgas novada muzeja mākslas kolekcijas un palūkoties uz Kuldīgu tālaika mākslinieku acīm, atklājot aizvien jaunus vaibstus šķietami pazīstamās, bet reizē tik noslēpumaini vilinošās Kurzemes pilsētas sejā.


Izstādes apmeklētāji varēs ielūkoties Kuldīgas novada muzeja mākslas kolekcijā un apskatīt gleznas un grafikas, kas raksturo Kuldīgas pilsētu no 19. gadsimta līdz pat mūsdienām. Izstādē būs iespējams aplūkot tādus mākslas darbus kā Hermaņa Frīdriha Vēbera 1804. gada akvarelis “Kuldīga” un Frīdriha Gotlība Špēra 1851. gadā radītā glezna “Skats uz rumbu”, kas ir arī pirmais reģistrētais priekšmets muzeja krājumā.


Kuldīgas novada muzeja mākslas kolekcijā ietilpst vairāk nekā 2900 gleznu, grafiku, skulptūru un lietišķi dekoratīvās mākslas priekšmetu, un tā tiek pastāvīgi papildināta, līdz ar to jaunākie mākslas darbi muzejā ir datējami ar 21. gadsimta sākumu. Kolekcija sniedz ieskatu Kuldīgas novada profesionālās un amatieru mākslinieciskās darbības attīstības tendencēs, kā arī raksturo tautas daiļamata meistaru darbību. Muzejā plaši pārstāvēti tādi mākslinieku darbi, kuru izcelsme, izglītības vai darba vieta saistāma ar Kuldīgas novadu. Daudzās gleznās un grafikās attēlota Kuldīga un tās apkārtne, tāpēc Kuldīgas novada muzejs aicina gan kuldīdzniekus, gan pilsētas viesus apmeklēt šo izstādi un iepazīt iedvesmojošo Kuldīgu.


Ieeja muzejā un izstādē bez maksas.


bottom of page