FOTOKONKURSS "PAVERIES KULDĪGĀ!"
top of page

FOTOKONKURSS "PAVERIES KULDĪGĀ!"

14.02.2024.

Cik bieži ieskatāmies – tā, pa īstam ieskatāmies – pasaulē mums apkārt? Ko varam uzzināt par mūs aptverošo vidi, palūkojoties uz to caur fotoaparāta objektīvu?


Senā Kuldīga, tās šarmantās ieliņas un vēsturiskais mantojums mums visapkārt priecē un iedvesmo fotogrāfus to iemūžināt skaistos mirkļos.  Mīļie kuldīdznieki, dārgie viesi un interesenti, lūk, jūsu iespēja atklāt mums, kā saskatāt Kuldīgu caur savas kameras aci!


Ar muzeja sagatavoto uzdevumu palīdzību dokumentēsim, ko redzam, palūkojoties augšup, notversim mūsu skaistās, senās pilsētas skaņu attēlos un pamanīsim deju elementus ikdienas kustībās!


Fotouzdevums:

Pirmā uzdevuma apraksts: Paveries augšup!

Vairums no mums pavada dienas skatoties uz leju – uz mājasdarbiem, maltītēm, telefoniem, vai citām lietām. Bet kas notiktu, ja mēs pavērtos augšup? Iesākumā papētīsim redzēto – krāsas, formas, līnijas, ēnas un leņķus. Visu, kas piesaistījis mūsu uzmanību tagad, bet agrāk nav ticis pamanīts. Kā jaunatklātais skatupunkts atšķiras no tā paša objekta aplūkošanas no sāniem vai varbūt apakšas? Vai, noķerot šo kadru, sanāktu interesanta fotogrāfija?


Otrā uzdevuma apraksts: Iekusties!

Meklēsim deju ikdienas kustībās un rituālos – apkampjot savus mīļos, pasniedzoties pēc tējas tases, vai kāpjot pa muzeja kāpnēm. Vai spēsim atrast skaistumu tajā, kā pārvietojamies pa savu pilsētu, pat nedzirdot mūziku? Parks, iela, skola vai pelde Ventas rumbā. Vai kāda kustība vai žests atgādina deju?


Trešā uzdevuma apraksts: Notver skaņu!

Lai gan parasti fotogrāfiju asociējam tikai ar redzamo pasauli, tā spēj raisīt arī citas maņas. Jūsu uzdevums – pacensties notvert Kuldīgas skaņas attēlos. Kā skan pilsēta, kurā dzīvojam? Kādi elementi vai kustības palīdz mums saklausīt attēlā skaņu? Meklēsim pilsētā savu melodiju!


Nosacījumi:

  • Veikt fotouzdevumā minētās darbības, fiksējot dažādus mirkļus, skaņas, vietas, kustības (dalībnieki var iesniegt fotogrāfijas visās minētajās kategorijās, vai arī izvēlēties vienu vai divas, obligātais minimālais iesūtāmo fotogrāfiju skaits nav noteikts);


  • Izvēlēties izteiksmīgākās fotogrāfijas (katrā kategorijā ne vairāk, kā 4 attēlus) un iesūtīt savus darbus Kuldīgas novada muzejam, e-pasta tēmā obligāti pieminot fotokonkursa nosaukumu, savukārt e-pastā norādot savu vārdu, uzvārdu, vecumu, telefona numuru un kategoriju, kurai iesūtat bildes. Konkursam iesniegtās fotogrāfijas var tikt izmantotas publicitātes nolūkos.


*Personu dati netiks saglabāti, tie tiks izmantoti konkursa norises laikā darbu izvērtēšanai.

   

E-pasta adrese fotogrāfiju nosūtīšanai: sintija.tovstulaka@kuldiga.lv


Uzdevuma mērķauditorija: skolēni, pilsētas iedzīvotāji un viesi – visi, kam pieejams      fotoaparāts, vai telefons ar fotokameru


Konkursa norises laiks: 14.02.2024. – 01.05.2024.


Uzvarētājiem pārsteiguma balvas no muzeja! Lai top!


bottom of page