Dodies pastaigā un atklāj vecpilsētas nianses
top of page

Dodies pastaigā un atklāj vecpilsētas nianses


25.05.2020.

30. maijā no plkst. 11.00 līdz 21.00 Kuldīgas novada muzejs aicina kuldīdzniekus piedalīties spēlē „Vecpilsētas nianses”, kas noritēs pilsētvidē vienu dienu. Spēle aizvedīs pastaigā pa pilsētas šarmantākajām vietām, un tās dalībnieki varēs iepazīt senās Kuldīgas stāstus, kā arī atklāt daudzu nozīmīgu vecpilsētas ēku un objektu nianses, ko ikdienas steigā bieži vien nepamanām.


Spēles maršruts vedīs dalībniekus no vides objekta “Teleports” pa Liepājas ielu cauri vecpilsētai līdz pat muzejam. Startā būs pieejama informācija, kā nokļūt līdz spēles uzdevumiem un kartei, kas ievietota muzeja mājaslapā. Katrs varēs izvēlēties ērtāko veidu – lejupielādēt telefonā karti ar maršrutu un uzdevumiem vai arī iziet maršrutu ar “Google Maps” palīdzību.


Katrā maršruta punktā varēs ielūkoties pilsētas senajās ainās, aplūkojot ēku fotogrāfijas no muzeja krājuma, kā arī uzzināt vēsturiskus faktus par Kuldīgu. Spēles uzdevumi rosinās vērīgāk ielūkoties ēku niansēs un atklāt daudz ko jaunu par pilsētu, kurā dzīvojam. Finišā pie Bangertu villas katrs varēs apliecināt dalību spēlē. No visiem dalībniekiem, kuri būs izpildījuši uzdevumus, vienu veiksmīgo muzejs pārsteigs ar dāvanu.


Kuldīgas novada muzejs aicina ikvienu kuldīdznieku būt atbildīgam un izvērtēt savu veselības stāvokli, pirms doties spēlē pa pilsētu. Spēles dalībniekus aicinām ievērot sociālo distancēšanos un gadījumā, ja kādā no maršruta punktiem jau atrodas citi dalībnieki, būt saprotošiem un nedrūzmēties, bet drošā attālumā uzgaidīt un pa to laiku aplūkot tuvumā esošās ēkas – katrā no tām atradīsiet ko brīnumainu.

bottom of page