DARBA LAIKA IZMAIŅAS
top of page

DARBA LAIKA IZMAIŅAS

26.04.2024.

Šogad Lielās Talkas ietvaros uzņemsimies rūpes un sakopsim mūsu zemes kultūras mantojuma daļu, valsts nozīmes arheoloģisko pieminekli – Veckuldīgas pilskalnu. 26. aprīlī no plkst. 8.30 talkosim Veckuldīgas pilskalnā un priecāsimies par palīgiem.


Pievienojies, ja arī vēlies veidot vidi mums apkārt tīru un sakoptu!


Veckuldīgas pilskalns ir lielākais kuršu pilskalns, un tas tiek saistīts ar Kuldīgas pilsētas pirmsākumiem. Pilskalns bija apdzīvots no vēlā dzelzs laikmeta (9.–12. gs.) otrās puses līdz 13. gadsimta sākumam, savukārt senpilsēta, visticamāk, pastāvējusi vēl līdz 1355. gadam, kad tai tika ierādīta jauna teritorija tuvāk 13. gadsimta vidū celtajai vācu mūra pilij pie Ventas rumbas.


Šobrīd Veckuldīgas pilskalns atrodas valsts aizsardzībā, un uz to ved dažādi pastaigu maršruti, piesaistot interesentus gleznainajai vietai, kas vienlaikus ir arī nozīmīga pagātnes liecība, kas glabā neskaitāmas ziņas par kuršu materiālo un garīgo kultūru un Kuldīgas pilsētas pirmsākumiem. 2014. gadā Veckuldīgas pilskalns tika pasludināts par Gada arheoloģisko pieminekli Latvijā.


Pievērs uzmanību, ka talkosim 26. aprīlī, savukārt 27. aprīlī gaidīsim visus ciemos muzejā pasākuma “Lido zivis Kuldīgā” ietvaros.

bottom of page