DĀLIJU IZSTĀDE
top of page

DĀLIJU IZSTĀDE

07.09.2022.

No 10. līdz 11. septembrim Kuldīgas novada muzeja ekspozīcijā “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā” varēs apskatīt dāliju izstādi, kas veidota sadarbībā ar dāliju kolekcionāru Maiguru Strīķi.


Rudens vēstneses priecēs muzeja apmeklētājus, ļaujot baudīt senatnīgo gaisotni turīga kuldīdznieka dzīvoklī, kura interjeru rotā 20. gadsimta mēbelējums. Izstādes laikā būs apskatāmas vairāk nekā 60 dāliju šķirnes.

Dāliju ziedi pārsteidz ar krāsu un toņu bagātību, kā arī ar savu kuplumu. Ziedkopas sastāv no kurvītī sakārtotiem daudziem sīkiem ziediņiem – mēlziediem un stobrziediem. Tie atgādina krāšņas svētku uguņošanas rakstus.

Daudzām dāliju šķirnēm no viena krūma izzied pat ap 200 ziedu. Tāda krāsu varavīksne, zieda formu daudzveidība un krūmu augstuma dažādība nav nevienai citai puķu kultūrai, tāpēc šie ziedi ir koši un ļoti skaisti akcenti jebkurā dārzā. Pirmos ziedus var gaidīt jau jūlija sākumā, bet krāšņākā un bagātākā dāliju ziedēšana notiek augustā un ilgst līdz pat rudens salnām.

Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīcijas ēkā un izstādē bez maksas.

Uz tikšanos muzejā!



bottom of page