AICINĀM ĢIMENES, SKOLĒNUS UN IKVIENU INTERESENTU PIEDALĪTIES DAŽĀDĀS AKTIVITĀTĒS
top of page

AICINĀM ĢIMENES, SKOLĒNUS UN IKVIENU INTERESENTU PIEDALĪTIES DAŽĀDĀS AKTIVITĀTĒS

19.09.2023.

Atzīmējot Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, no 25. septembra aicinām ģimenes, skolēnus un ikvienu interesentu piedalīties dažādās aktivitātēs pie mums, muzejā!


·No 22. septembra līdz 19. novembrim izstāžu un ekspozīciju ēkā fotokluba “Divas upes” fotogrāfiju izstāde “Kuldīgas šarms”. Aicinām izzināt mūsu vēsturiskās pilsētas unikālo raksturu, slēptos nostūrus, bruģētās ielas, burvīgos upes krastus un baudīt stāstus, krāsas un emocijas, kas padara šarmanto Kuldīgu par nebeidzamu iedvesmas avotu gan fotogrāfiem, gan sapņotājiem.


·Kad vēlamies pateikt ko īpašu, roka pati ķeras pie rakstāmā un papīra, lai radītu paliekošu vēstījumu gan pašam, gan vēstules saņēmējam. Šoreiz rakstīsim vēstuli VIŅAI – mūsu senajai un tomēr jaunajai pilsētai. Mūsu mājām pie šalcošās Ventas upes. Mūsu Kuldīgai. No 25. līdz 29. septembrim nāc uz muzeja klasi, raksti un noformē savu vēstuli Kuldīgai. Trīs radošāko vēstuļu autori saņems muzeja sagatavotas pārsteiguma balvas.


·Sen bija tas laiks, kad Treija kungs ar savu zīmēšanas bloku devās pa pilsētu, skicēdams un izzīmēdams tās lodziņus, durvis, klaudzīkļus un vējrādītājus. Tieši Valfrīdam Fromholdam-Treijam varam pateikties arī par Kuldīgas novada muzeja izveidi. Vai viegli izzīmēt seno meistaru radītos dārgumus? No 25. septembra līdz 7. oktobrim muzeja klasē un izstāžu un ekspozīciju ēkā aicinām izmēģināt zīmēšanas prasmi, papildinot godājamā novadpētnieka iesāktos zīmējumus Valfrīda Fromholda-Treija zīmējumu radošā darbnīcā.


·No 25. septembra līdz 7. oktobrim aicinām piedalīties Atmiņas spēlē, iepazīstot skaistākos vecpilsētas skatus, kā arī sajust vēstures garšu diapozitīvu kadros. Savukārt pašiem mazākajiem muzeja apmeklētājiem būs iespēja iejusties arhitektu lomā un uzbūvēt pašiem savas vēsturiskās ēkas – mājas un pilis, kā arī izveidot savu Kuldīgas – UNESCO Pasaules mantojuma pērles – karogu.


·Ikkatra mūsu labā doma un sirdssiltais vārds ir pelnījis tapt saredzēts! No 2. oktobra līdz 7. oktobrim Jūsu vēstules un vēstījumi pilsētai būs apskatāmi muzeja pagalmā, ļaujot arī citiem smelties spēkus un iedvesmu, sajūtot mīlestību – gan vienam pret otru, gan mūsu pilsētu un valsti.


·Kuldīgā itin viss ir īpašs! Mums ir savs ūdenskritums, savs bruģis, dzirnavas un tilts! Mēs lepojamies ar Kuldīgas vecpilsētu, mūsu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma daudzveidību un bagātību. Tās ielas stāsta stāstus, kas sevī ietver gan vēsturiskus notikumus, gan mūsdienu dzīvesprieku. Bet vai Tev jau ir savs īpašais krekls / maisiņš / džemperis ar kādu, tikai Kuldīgai nozīmīgu, attēlu? 7. oktobrī ņem savu mīļāko apģērba gabalu, nāc uz Kuldīgas novada muzeja sietspiedes apdrukas darbnīcu un tiec pie sava smukākā aksesuāra! Tiem, kuri vēlas jau gatavu piemiņu no Kuldīgas, ir iespēja iegādāties suvenīrus ar V. Fromholda-Treija Kuldīgas būvdetaļu zīmējumiem.


·7. oktobrī piedāvājam doties ceļojumā cauri laikiem – tvert mirkli, iztēlojoties pastaigu pa senatnīgo Liepājas ielu, sajust senās Kuldīgas gaisotni un iemūžināt sevi skaistā fotogrāfijā.


·Iepazīsti Kuldīgas vēsturi! Kuldīgas vēsture ir sena un bagāta interesantiem notikumiem. Tādēļ piedāvājam iespēju vienkopus uzzināt galveno par senās pilsētas vēstures notikumiem. Kuldīgas vēstures aprakstā ikviens atradīs ko interesantu un vēl līdz šim nezināmu. Tas ir saistošs ikvienam, kurš vēlas uzzināt ko vairāk par vēsturiskajiem notikumiem, kas izveidojuši Kuldīgu tādu, kāda tā ir šodien. Aicinām ielūkoties Kuldīgas vēstures aprakstā tiešsaistē.

https://www.kuldigasmuzejs.lv/kuldigas-vesture


bottom of page