Muzejs apkopo liecības par pandēmijas laiku
top of page

Muzejs apkopo liecības par pandēmijas laiku


17.06.2020.

Kuldīgas novada muzejs aicina novada iedzīvotājus, uzņēmējus, kā arī citu nozaru pārstāvjus nodot muzeja krājumā Covid-19 liecības – priekšmetus, fotogrāfijas, kā arī atmiņu stāstus par pandēmijas laikā izjusto un piedzīvoto.


Beidzoties ārkārtējai situācijai valstī, pamazām no mūsu ikdienas pazūd lietas, kas pandēmijas laikā tika izmantotas, lai ierobežotu vīrusa izplatību. Šāda vēsturiska notikuma liecības ir būtiski saglabāt nākamajām paaudzēm, kas, iespējams, pēc dažiem desmitiem vai simtiem gadu pētīs šos notikumus. Kuldīgas novada muzeja vadītājs Eduards Dambergs aicina dāvināt muzejam vēsturiskās liecības: “Tas, ko būsim saglabājuši muzeju krājumos, būs vienīgās liecības par šo laiku. Pirms izmest kādu afišu, sejas vairogu vai kādu citu priekšmetu, kas tika izmantots pandēmijas laikā, sazinieties ar muzeju un noskaidrojiet, vai šāda lieta ir saglabājama kā vēsturiska liecība. Muzejam interesē gan priekšmeti, gan atmiņu stāsti par tiem, gan arī fotogrāfijas, kuras atspoguļo piedzīvoto.”


Ja jums ir priekšmets vai fotogrāfija, kas raksturo ārkārtējo situāciju valstī, ko radīja Covid-19 pandēmija, sazinieties ar muzeja krājuma glabātāju Ingrīdu Poli (tālr. 29615567), lai noskaidrotu, vai krājumā šāds priekšmets ir nepieciešams. Liecības uzņemsim izlases kārtībā.


Muzejs papildina krājumu atbilstoši savai misijai, darbības mērķim un uzdevumiem, mērķ­auditorijai, noteiktam laika posmam un teritorijai. Papildinot krājumu, tiek ņemta vērā priekšmeta kultūrvēsturiskā, zinātniskā, mākslinieciskā un memoriālā vērtība, kā arī iespējas nodrošināt to saglabāšanu un izmantošanu Kuldīgas novada vēstures un kultūras izpētē un popularizēšanā.

bottom of page