Satiec savu meistaru
top of page
logo web.png

Satiec savu meistaru


5. septembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Kuldīgas novada muzeja administrācijas ēkā, Pils ielā 5, norisināsies pasākums „Satiec savu meistaru”, kurā ikviens interesents aicināts apgūt pulsa sildītāju adīšanu un tamborēšanu etnogrāfiskos rakstos.


Nodarbību vadīs divas amata meistares no muzeja rokdarbu kopas “Čaupe” – vadītāja Arita Svenča (adīšana) un tās dalībniece Sarmīte Rožkalne (tamborēšana). Pasākuma dalībniekiem līdzi jāņem adāmadatas vai tamboradata un savu mīļāko krāsu dzijas.


Rokdarbniece A. Svenča atklāj, kāpēc etnogrāfijā pulsa sildītājus sauc par maučiem jeb dūru galiem: “Sievietēm šuva platas blūzes, un, lai nepūstu vējš, blūze turētos un būtu silti, piedurkņu galus aiztaisīja ciet ar pagariem maučiem. Pamatdoma bija, lai būtu silti. Mūsdienās mauči ir ar pērlītēm, un tad tie ir kā aksesuārs, nevis pamatvajadzība.” Nodarbībā pulsa sildītājos tiks ieadīti vai ietamborēti krāsaini latviskie raksti.


Vietu skaits ir ierobežots. Lai pieteiktos meistarklasei, zvaniet pa tālr. 29605030 (Arita).


Pasākums „Satiec savu meistaru” Latvijā notiek jau divpadsmito reizi. Tā būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēkiem, viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.


Vairāk par meistaru dienām un norisēm citur: www.satiecsavumeistaru.lv.


Ieeja pasākumā bez maksas.

bottom of page