Kristovsku ģimenes izstāde muzejā
top of page

Kristovsku ģimenes izstāde muzejā


15.09.2021.

No 24. septembra Kuldīgas novada muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā būs apskatāma jauna izstāde, kurā vienuviet satiksies Imanta Kristovska fotogrāfijas un viņa meitas Ellas Kristovskas-Mediņas gleznas. Muzeja apmeklētāji varēs ielūkoties apburošās Kurzemes dabas ainavās un urbānajās ainās, kas iemūžinātas Imanta fotogrāfijās un Ellas mākslas darbos.


Muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Liene Zotova: “Kristovsku ģimenes kopizstāde ir sirsnīga un saviļņojoša tēva un meitas satikšanās mākslā. Gleznotājai Ellai Kristovskai-Mediņai tētis ir paraugs un garīgi spēcīga personība, uz kuru māksliniece skatās ar apbrīnu, dziļu cieņu un neizmērojamu mīlestību. Mēs aicinām atnākt uz muzeju un vērīgi ielūkoties mūsu talantīgo novadnieku radītajos darbos, kas rosina novērtēt mirkļa burvību un trauslumu.”


Imantam Kristovskim fotografēšana ir vaļasprieks, kas dod enerģiju un iedvesmu ikdienas gaitās. Savās fotogrāfijās Imants tver dabas daudzveidību un krāšņumu, kā arī atgādina mums par dabas varenību un vienkāršību, cilvēka un dabas vienotību un dabas apbrīnojamo spēju garīgi bagātināt un raisīt tās vērotājā pacilātību.


Gleznotāja Ella Kristovska-Mediņa ir patiesi pagodināta un laimīga par iespēju veidot izstādi kopā ar savu tēti Imantu, attēlojot viņa radītās fotogrāfijas gleznās. “Katrs darbs, katra glezna ir mana pilnveidošanās. Gleznošanas procesu izbaudu, jo man tā ir iedvesmas un jaunu atziņu un sajūtu tveršana. Apziņa, ka spēju radīt, dara mani laimīgu, un liels ir gandarījums, ja ar gleznām izdodas iepriecināt arī citus.”


Izstāde apskatāma līdz 16. janvārim. Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā bez maksas.

bottom of page