IZSTĀDE "VALDZIŅU PA VALDZIŅAM"
top of page

IZSTĀDE "VALDZIŅU PA VALDZIŅAM"


12.11.2021.

Kuldīgas novada muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā apskatāma izstāde “Valdziņu pa valdziņam”, kurā var iepazīt rokdarbu kopas “Čaupe” vēsturi, kā arī aplūkot kopas dalībnieču radītos rokdarbus.


Muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Liene Zotova: “Šī gada sākumā rokdarbu kopai “Čaupe” apritēja 10 gadi. Mēs ļoti priecājamies, ka par godu šim notikumam beidzot ir izdevies realizēt ideju par izstādi, kas iepazīstina ar kopas stāstu. Šo stāstu lieliski papildina kopas dalībnieču krāšņākie rokdarbi, turklāt katrs darbs, ko redzēsiet izstādē, ir unikāls, neatkārtojams un radīts ar mīlestību. Veidojot izstādi, esam padomājuši arī par to, lai ikvienam apmeklētājam būtu iespēja līdzdarboties un izzināt rokdarbu maģiju.”


Rokdarbu kopa “Čaupe” pastāv kopš 2011. gada janvāra, un pašlaik tajā darbojas 33 dalībnieces. Vairāk nekā 10 gadu laikā rokdarbnieces ir apguvušas dažādus rokdarbu veidus un tehnikas, taču sirdij tuvāka kopai ir adīšana. Un adīts ir patiešām daudz – gan latviešu etnogrāfiskie dūraiņi un zeķes, gan igauņu, lietuviešu, slāvu, islandiešu, norvēģu, Fēru, Ālandu un Aranu salu tradicionālie adījumi, gan cepures, šalles, džemperi un jakas, mauči, pat Adventes vainagi. Visu uzadīto nav iespējams ne uzskaitīt, ne izskaitīt! Savā adīšanas priekā kopas dalībnieces labprāt dalās ar apkārtējiem, pamācot gan pieredzējušas adītājas no Latvijas, Japānas, Nigērijas, ASV, Lielbritānijas, Somijas, Zviedrijas, Islandes un citām zemēm, gan jebkuru interesentu, kurš adīšanā apgūst tikai pirmos soļus.


Izstāde apskatāma, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā bez maksas.

bottom of page